Hos oss kan du lösa anläggningskort kalenderårsvis, kortet faktureras. Maila oss på adress: mail.erica.cox@gmail.com, skriv på messenger/fb om ni vill lösa kort. Anläggningskortet gäller ryttaren oavsett antal hästar och man får nyttja både ridhus och ridbana. Om man har medryttare går det lösa ett medryttarkort knutet till hästägarens/ordinarie ryttares kort.
Inga arbetsinsatser krävs. (mer än att mocka efter sin häst)
Tillgång till gäststallet ingår, spolspilta och 2 boxar finns att låna.
Vill man ställa upp hästen över natten (till exempel vid helgkurs) så kostar det 300kr grundspånat) Måste bokas i förväg!

PRISLISTA ridhuskort 2024
Ridhuskort ryttare (oavsett antal hästar): 4600kr (Även om du inte rider behöver du ridhuskort för att arbeta/motionera hästen. Dvs om du t ex longerar/tömkör så behöver du ha ridhuskort ryttare eller medryttarkort)
Dagkort: 250kr (gäller per ekipage, dvs 1 häst)
Medryttarkort: 1200kr (kortet är knutet till hästägarens kort, dvs du kan lösa detta om den som äger/rider hästen/hästarna till vardags redan har ett kort)
MedryttarDAGkort (betala per pass): 100kr (om ordinarie ryttare har ridhuskort till sin häst så kan du lösa dagkort för medryttare för 100kr / pass istället för 250kr/pass som ett vanligt dagkort kostar)
Familjekort: 6800kr (OBS! familjekort gäller ryttare skrivna på samma adress oavsett antal ryttare och hästar, gäller ej vuxna barn som inte bor hemma)

Ridhuskortet betalas per år före första nyttjande och gäller per kalenderår. (Om man löser när ett halvt år redan har gått blir det billigare, kontakta Erica för pris). Anmäl till Erica att ni vill ha kort så får ni en faktura. Man kan även välja att dela upp betalningen per KVARTAL om man köper ridhuskort ryttare eller familjekort. Då får man en faktura 4 ggr per år och betalar därmed med förfallodagarna 1/1, 1/4, 1/7, 1/10 2024. Observera att det är betalningen som är uppdelad per kvartal och man kan inte lösa enskilda kvartal. Medryttarkort betalas dock alltid per år. I priset för ridhuskortet ingår 6% moms och ridhuskort är numera avdragsgillt för friskvård precis som t ex gymkort. Prata med din arbetsgivare, fakturan från oss och betalningsbevis från din bank ska räcka som underlag.

Ridhusregler

*All ridning sker med godkänd hjälm
*Vi använder oss av ridsportförbundets ledstjärnor kring hur vi bemöter våra hästar och andra människor.
*Mocka alltid efter din häst (även utspridda högar). Försök vara noggrann att inte få med fibersand.
*Det finns tre lägen på belysningen. Tänd bara alla tre om du tycker att det behövs (t ex kvällstid). På dagtid används max 2.
* Viktigt att ni släcker efter er!
*Högerregeln gäller vid möte (oavsett gångart). De som rider på spåret har företräde framför de som rider på volt.

Longering/tömkörning/lösa hästar
*Inga lösa hästar i ridhuset!
*Longering/tömkörning är tillåten om det är max 1 annat ekipage i ridhuset samtidigt. Tänk på att longering när det står hinderstöd framme innebär en säkerhetsrisk. Hoppning går alltid före longering (vilket innebär att man kan få vänta med longeringen tills det hoppats klart om man kommer hit när någon hoppar).
OBS! Tänk på underlaget när du longerar, om hästen drar en repa och river upp gropar så kratta/trampa igen dom när du är klar och stå helst inte på exakt samma ställe hela tiden så att det blir ett upprivet voltspår.
*Då utebanan är användbar så longera UTE i den mån det är möjligt, framförallt om du tänkt
longera i GALOPP eller har en busig häst. Då slipper vi ett gropigt underlag i onödan.
Fibersand är svårt att jämna till utan specialredskap till traktor, gropar måste stampas/krattas för hand. Även om man krattar ett upprivet spår behövs det i princip alltid en bultning(manegevård) för att underlaget ska vara lika fast överallt igen.

Övriga säkerhetsregler
*Hantera inte hästen och rid inte med hörlurar på
*Inga lösa hundar i ridhuset samtidigt som hästar är därinne

Hoppning/hinderfria tider
*Hoppning är alltid tillåten förutom torsdagar efter 16.00 samt speciella ”hinderfria” tider som är utsatta i ridhusschemat pga t ex att någon ska rida dressyrlektion.
Hinderfri tid är GUL i schemat. Alla är välkomna att rida under denna tid, även om någon har bokat för dressyrlektion, men inga bommar/hinder i manegen gäller och ingen longering/tömkörning SAMT visa hänsyn till den som rider lektion.

*OBSERVERA!! Det är bara GUL bokad tid samt helt blank/obokad tid som man får rida på. Alla andra färger än GUL på bokningen innebär att det är helt bokat för t ex träning eller privatlektion hoppning.
*Hinder i ridhuset ska alltid plockas bort efter användning. (endast Erica har undantag på denna regel)

ONSDAG= HOPPDAG
*Onsdagar på dagtid står hinderna från tisdagen oftast kvar till onsdagsträningarna. Detta innebär att hinder oftast står framme hela onsdagen fram till träningens slut. Vill man hoppa något annat på dagen ska det ändras tillbaka som det var.
*Pga hoppdag onsdagar så är longering och tömkörning FÖRBJUDET på onsdagar. ÄVEN OM INGEN ÄR DÄR. Detta både pga att Erica m fl ofta hoppar under dagtid på onsdagen samt pga att longeringen blir “inklämd” mellan hinder/hoppövningar som står framme och underlaget blir ojämnt till kvällens träningar. Att longera t ex en unghäst 5 min innan man sitter upp är okej om man måste, men INGET arbetspass på töm eller lina är tillåtet onsdagar!

TORSDAG= DRESSYRDAG
*Ingen hoppning tillåtet efter kl 16.00!: Varannan torsdagkväll är det Hanna-träning i dressyr från kl 18 så då blir detta naturligt men vi vill att man ska kunna känna att manegen är fri för ren dressyr och t ex programridning en kväll i veckan även de veckor det inte är dressyrträning.

Ta med egen tränare?
*Att ta med egen dressyrtränare är möjligt mot en bokningsavgift på 100kr/pass. Hinderfri tid (GUL TID) läggs in i schemat på din lektionstid och en notering om att du rider lektion då, men ridhuset är öppet för andra att rida samtidigt. Dessa träningstimmar är även begränsade i antal, framförallt vardagkvällar då det är högt tryck på ridhuset. Kontakta Erica för att boka tid. OBS! Detta gäller enbart dressyr, hoppträningar hålls av Erica, samt av Erica inhyrda helgtränare..
*Att boka hela ridhuset (och ha det helt för sig själv) kostar 500kr/timme om man har ridhuskort och 600kr per timme om man inte har.

OBS!! Det privata ridhusstallet är stängt för utomstående nu när vi har ett nytt fint gäststall som stod klart november 2022.

Vistelse i GÄSTSTALL
* I stallet finns en spolspilta att tillgå, det är okej att använda den men är det väldigt kallt ute (kallare än -15) så vill vi att ni undviker att spola hästarna då det blir väldigt rått därinne när de bara är ca3 plusgrader i stallet. Gäststallet är isolerat men utan uppvärmning.
*Ni kan låna Gästbox 1 och 2 (de är märkta och är de 2 boxarna som är närmast spolspiltan). De stora “fölboxarna” längst in i stallet är just nu uthyrda permanent och får inte lånas.
*Lämna ingen häst på stallgången utan övervakning
*Var nogranna med att släcka efter er och stänga ytterdörren ordentligt
*Gå inte genom ridhuset för att komma in/ut med hästen i gäststallet, ridhuset är ingen “genomfart” utan gå utevägen. (det är givetvis ok att gå mellan gäststall och direkt in i ridhus med hästen sadlad och klar när man ska rida)

Parkering
*Ingen parkering på Ericas gård
*Personbilar utan släp ska stå på ridhusets kortsida.
*Försök parkera bil med släp på ett lämpligt sätt så att fler ryms (kör runt och ställ er mot mitten av plan om ni är där först, så att bilar kommer runt på bägge sidor). Det är lämpligt att den som kommer först kör runt och ställer sig å mitten (med nosen mot vägen) så att nästa som kommer kan runda de som kom först och får en större svängradie.
*Mocka efter din häst även på parkeringen

Manegevård
* Manegevård sker samtliga vardagmorgnar mellan 8-8.30 om inget annat anges i schemat. Underlaget vattnas och plattas efter behov. Om manegevård sker på helger så är detta bokat i ridhusschemat.

Utebanan
Regler på utebanan.
*Det Står hinder framme ibland t ex mellan träningar eller om jag har hoppat/ ska hoppa. om ni vill ändra övningarna så ställ tillbaka som det va innan igen. (Eller hör av er och fråga om ni kan lämna era övningar). Bär ni fram mer än det som stod innan så ta bort det ni tagit fram (annars blir det jag som får ta bort efter er i och med att banan rensas på hinder ca 2ggr per vecka innan den sladdas)
*Lämna inga bommar på backen när ni ridit klart utan bär bort eller lägg upp alla på skållor/klossar för att inte bommarna ska ta åt sig vatten om det börjar regna (detta gäller även plastbommar).
*Kom ihåg att mocka efter er även ute. Det står en skottkärran plus en grep vid grinden till banan (och skulle den av nån anledning inte stå där så står den vid gödselstacken.)
*banan sladdas ca 2 ggr/vecka (oftast innan och efter hoppträningarna dvs tisdagar och torsdagar)
*Högerregeln gäller även här

OBS Sommartid! UTEBANAN och BEVATTNING: TÄNK PÅ ATT tisdagar och onsdagar från ca 14.00 KAN vattenspridarna stå på på utebanan inför kvällens hoppträningar och då går det inte rida där, men ridhuset är ledigt den tiden om man vill komma och rida då